До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне

...
До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне
Коментари Харесай

Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни

До 30 юни се удължава срокът за обявление и внасяне на окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци, в това число плащащи патентен налог и за земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци.

До края на юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

За останалите самоосигуряващи се лица, срокът за обявление и внасяне на окончателните осигурителни вноски за 2019 година остава 30 април. Приходното ведомство припомня, че подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета могат да се правят посредством портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите.

Националната организация за приходите поучава клиентите си да отсрочат визитите си в офис на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги.

Структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата. Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на изключителното състояние е налична в специфична графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите - https://nap.bg/page?id=762.

Информационният център на Национална агенция за приходите дава отговор на въпроси на клиенти на телефон: 0700/ 18-700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, съгласно цените на съответния оператор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР