До 30% по-висок данък върху старите автомобили Шофьорите на коли

...
До 30% по-висок данък върху старите автомобили Шофьорите на коли
Коментари Харесай

Уж екоефект, а автомобилите на газ без преференции

До 30% по-висок налог върху старите коли

Шофьорите на коли с газови уредби бяха осъдени, като бяха лишени от понижение в налога поради екологичното гориво, което употребяват. Така за поддържани коли на газ, които отделят по- малко нездравословни газове, ще се заплаща повече, а това слага под подозрение търсеният екологичен резултат. Това разясняват водачи във форумите.

Вчера Народното събрание одобри по-високи налози за старите коли Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се променя Законът за локалните налози и такси. Предвижда се измененията да влязат в действие от 1 януари 2019 година

Данъкът върху леките и товарните коли с маса не повече от 3,5 тона ще се дефинира по

нова формула, която включва два съставния елемент – веществен и екологичен.

Имущественият съставен елемент ще регистрира мощността и годината на произвеждане на автомобила, а екологичният съставен елемент ще се дефинира от общинския съвет според от екологичната категория на автомобила.

Eкологичният съставен елемент ще обезпечи облекчение за притежателите на коли, съответстващи на екологични стандарти „ Евро 4 “ и по-високи, и утежнение за притежателите на коли с по-ниска или без екологична категория. С смяната се цели извеждане на по-старите коли от приложимост, поради че тези над 20 години са ненадеждни, изискват огромни разноски за поддръжка и предизвикват огромно замърсяване на въздуха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР