До 30 ноември всички административни органи да регистрират свои профили

...
До 30 ноември всички административни органи да регистрират свои профили
Коментари Харесай

Административните органи въвеждат повече електронни услуги

До 30 ноември всички административни органи да записват свои профили в Системата за несъмнено електронно връчване (е-Връчване), поддържана и развивана от Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ), реши държавното управление.
По този метод се дава софтуерна опция за взаимоотношение на жителите, на бизнеса и на административните органи по електронен път, както и за заявяване и доставка на електронни административни услуги и изпращане и приемане на електронни документи към и от администрациите.
Освен регистрация в системата, в същия период администрациите би трябвало да разработят свои вътрешни правила и процедури за приемане и изпращане на документи и известия по електронен път.
Системата за е-Връчване е част от ресурсите на електронното ръководство и разрешава изпращане и/или приемане, както и запазване на електронни документи и известия за/от обществени органи, физически и юридически лица.
Комуникацията посредством системата замества класическия способ за доставка на писма и е в сходство с Регламент (ЕС) № 910/2014 и със Закона за електронното ръководство. Поддържа се опция за приемане на вести по е-поща и посредством SMS за изпратени и връчени документи. Достъпът до нея се реализира след еднократна регистрация посредством дипломиран електронен автограф и ПИК на Националния застрахователен институт.
Чрез системата за е-Връчване се дава електронната административна услуга „ Предоставяне на услуга за електронна предложена поща “, която е безвъзмездна за жителите и за бизнеса. Всички административни органи могат да интегрират системата за е-Връчване към осведомителните си системи или да я употребяват посредством потребителски интерфейс на адрес https://edelivery.egov.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР