До 30 години човечеството вече може да разполага с база

...
До 30 години човечеството вече може да разполага с база
Коментари Харесай

Стивън Хокинг: До 30 години човечеството може да има база на Луната

До 30 години човечеството към този момент може да разполага с база на Луната. След като това се случи, идната му цел ще бъде Марс, счита видният английски академик и космолог Стивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на британски: Stephen William Hawking) е... към профила, представен от в. "Дейли експрес " и Българска телеграфна агенция.

Хокинг е водещ преподавател на настоящ теоретичен фестивал в Норвегия. В следващата си лекция, показана посредством видеовръзка, ученият е декларирал, че технологията, която ще разреши на хората да действат на естествения сателит на Земята, е съвсем подготвена.

"Можем да установим база там до 30 години. Луната се намира покрай Земята. Вече сме кацали на повърхността й и сме се разхождали по нея с бъги. Следващата разумна цел, на която можем да изградим база до 50 години, е Марс ", споделя Стивън Хокинг.

Ученият обаче отбелязва, че заради неналичието на атмосфери на естествения сателит на Земята и на Червената планета, и надлежно на отбрана от слънчевата радиация, те не могат да бъдат населявани, а единствено да послужат като първа спирка в бъдещите задачи за експлоатиране на далечния космос и търсене на годна за живот планета.

Хокинг неведнъж е споделял, че в случай че желае да оцелее, човечеството би трябвало да напусне Земята и да потърси нов дом. Според учения хората разполагат единствено с няколко стотици години, с цел да се спасят от изгубване.

Ден по-рано Стивън Хокинг още веднъж предизвести, че човешкият тип няма бъдеще на родната планета, изтъквайки три съществени аргументи:

- Хората към този момент са повече, в сравнение с Земята може да изхрани. Ресурсите на планетата са изчерпани или унищожени вследствие на климатичните промени и съвсем не са останали неразучени места.

- Дните на Земята са преброени поради опасността от метеорити, черни дупки, свръхнови и слънчева радиация.

- Човечеството е родено да изследва. Тъй като на Земята съвсем не са останали неексплоатирани места, единствената му алтернатива е да се устреми оттатък Слънчевата система.

"Когато сме достигали сходни кръстопътища в нашата история, към момента е имало места, които да бъдат колонизирани. Точно това прави Колумб през 1492 година, когато открива нов свят. Сега тук за нас към този момент няма подобен ", споделя Стивън Хокинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР