До 3 бона е глобата за баровци, които паркират джипа

...
До 3 бона е глобата за баровци, които паркират джипа
Коментари Харесай

Всеки батка, дръзнал да паркира возилото си на плажа, да се готви за...

До 3 бона е санкцията за баровци, които паркират джипа на плажа. Имуществената глоба от 3000 до 5000 лева, в случай че по различен закон не е планувано по-тежко наказване.

Това дадоха отговор от министерството на туризма на питане какви ограничения се вземат против зачестилите случаи на джипове, които газят по плажната линия чак до морето или паркират на пясъка, представени от TrafficNews.

През последния месец такива случаи имаше на плаж „ Перла” в Приморско, където батка затъна с джипа си. След това различен хитрец влезе с големия си всъдеход във вътрешността в морето в „ Градина” край Созопол. И даже се увековечи със селфи, а фотографията бързо се популяризира в обществените мрежи.

Преди няколко дни пък джип нагази в морето на плаж "Болата ". Според очевидци, притежателят на автомобила влезнал във водата с него, с цел да си извади лодката.

Кметът на Каварна Нина Ставрева заяви, че в общината няма подаден подобен сигнал и уточни, че контролиращият орган в сходни обстановки е Регионалната екоинспекция във Варна.

Законът за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) не позволява нахлуване на моторни транспортни средства върху плажните линии, споделиха от министерството на туризма.

От там разясняват, че кметовете и общинската администрация са длъжни да обезпечават и провеждат свободен и безвъзмезден пешеходен достъп до морските плажове, само че не трябва да се позволяват коли на тях.

При осъществяване на сходни нарушавания се осведомят органите на Министерство на вътрешните работи, с цел да се извършат съответните инспекции. След като Министерство на вътрешните работи откри извършител, се подхващат плануваните в закона дейности.

Актовете се сформират от чиновници на Министерство на вътрешните работи и към този момент са направени няколко акции взаимно с туристически инспектори. Глобите са за нарушителя, само че концесионерът или наемателят би трябвало да сигнализират съответните органи за нарушаването на територията на плажа.

От ведомството, ръководено от Николина Ангелкова, приканват навреме да бъдат осведомени при всевъзможни подозрения за осъществяване на непозволени дейности на територията на морските плажове.

В обществените мрежи непрекъснато се появяват фотоси с извършители, които газят пяска и дюните с мощни машини, с цел да не вървят пешком и като слязат от джипа, незабавно да се качат на джета.

От bTV пък оповестиха, че публично едвам петима са глобени от екоинспекторите за паркиране на пясъка на плаж Болата край Каварна, който е в рамките на резерват „ Калиакра”. Плажуващите там оповестяват, че постоянно има по три реда паркирани коли, което е безусловно неразрешено.

„ Има по-големи лодки и риболовци, които не са доста добросъвестни и вземат решение, че могат да влязат вътре във водата с високопроходимите си джипове, само че доста постоянно затъват.

И като няма кой да ги изтегли, стартират да търсят помощ от нас. Като докараме трактор да го изкарат, снимат нас”, споделя кметът на Българево Георги Георгиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР