До 29 март е затворен за посетители зоопаркът в Бургас.

...
До 29 март е затворен за посетители зоопаркът в Бургас.
Коментари Харесай

Животните в бургаския зоопарк имат храна за един месец

До 29 март е затворен за гости зоопаркът в Бургас. За един месец има обезпечена храна за животните там. Те не се интересуват от ситуацията на открито. Грижите за тях, които с изключение на хранене, включват ежедневна хигиена не подлежат на спиране.
Как се отразява замрелият публичен живот на зоопарка?
Actualno.com запита Кръстьо Дъбов, който е притежател на къта: “Животът в зоопарка тече, животните се радват на топлото времеи пролетта, те не знаят че има ковид. Самите те са здрави, мина наложителното обезпаразитяване, което е външно и вътрешно. Клетките се поддържат чисти, няма я при нас характерната за доста зоокътове миризма, чисто и прелестно е. Засега няма проблеми с храната. За един месец сме запасени. Имаме към 400 кг месо, осем тона фуражи и зърнени храни. Но, в случай че по-късно не отворим порти за гости, ще бъде доста мъчно. Ние нямаме финансиране от на никое място и се устояваме сами. Сега съумях да запася с повече храни – жито царвица, слънчоглед, месо, добавки и към този момент сме добре. Но не зная какво ще стане в случай че всичко това продължи “.

Сега животните са в размножителен интервал и се чака ново потомство пауни, вълци, мечета, мини козички, кенгуру албинос и още доста други животни.

Въпреки всичко Кръстьо Дъбов е оптимист и дава обещание, че през идващите дни на изолираност ще внася свежи нотки в обществените мрежи с забавни фотоси и видео на неговите питомци.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР