До 28 юни 2019 година всички автобуси, които се движат

...
До 28 юни 2019 година всички автобуси, които се движат
Коментари Харесай

До лятото на 2019 година - всички автобуси с колани, след това и с камери

До 28 юни 2019 година всички рейсове, които се движат по републиканската пътна мрежа, би трябвало да имат колани. Това гласят обнародвани промени в Закона за пътищата, с които се променя и законът за транспортите, написа в. " 24 часа ".
Съгласно измененията, рейсовете ще би трябвало да имат наложително и видеорегистратори, с чиято помощ да се управлява слагането на колани и какво се случва на пътя. Видеорегистратори ще би трябвало да се сложат до 18 месеца след влизането в действие на закона. С разпоредба от транспортния министър ще бъдат написани условията за предпазване на записите, а при нарушаване глобата е 1500 лв..
Промените плануват санкция до 3000 лв. за тези, които позволяват или разпоредят транспорт на пасажери с рейс, които не дават отговор на новите условия. По 500 лв. ще глобяват водачите, пренасящи пасажери в рейсове, които нямат колани.
С признатите промени от 1 януари 2019 година винетките стават електронни, а от 16 август ще проработи толсистемата за транспортни средства над 3,5 тона. Те ще заплащат такса съгласно изминатото разстояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР