До 24 юни 2022 г. Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) ще

...
До 24 юни 2022 г. Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) ще
Коментари Харесай

Започва прием по държавната помощ за родословна книга и селекция на животните

До 24 юни 2022 година Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) ще приема документи по схемата „ Държавна помощ за основаване и поддържане на родословна книга и за установяване продуктивността и генетичните качества на животните ”.

Целта на помощта е подкрепяне на селекционните действия в животновъдния бранш посредством даване на субсидирани услуги (за основаване и поддържане на родословна книга и за установяване продуктивността и генетичните качества на животните) от утвърдени развъдни организации под контрола на Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни (ИАСРЖ), оповестяват от Фонда.

Средствата покриват до 100% от административните разноски за основаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разноските по изпитвания за установяване на генетичните качества или продуктивността на животните.

Общият бюджет по схемата е 7.5 милиона лв., като средствата се дават на два транша. За първия транш се планува погашение на 40% от общата сума, а остатъкът от одобрения бюджет ще бъде изплатен на втори транш.

Срокът за подписване на договорите и погашение на първия транш от средствата е до 8 юли 2022 година Кандидатстването за финансиране на втори транш ще бъде от 22 август до 9 септември 2022 година, а изплащането му до 30 септември 2022 г.

Указанията по помощта са качени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР