До 24 юли 2020 г. ще бъде удължена програма „Топъл

...
До 24 юли 2020 г. ще бъде удължена програма „Топъл
Коментари Харесай

Удължават раздаването на топъл обяд

До 24 юли 2020 година ще бъде удължена стратегия „ Топъл обяд “, по която храна по домовете си получават близо 31 000 нуждаещи се в 215 общини в страната, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Местните управляващи ще провеждат дейностите да бъдат продължени и всеки работен ден да се разнася чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт на възрастни, хора с увреждания и с приходи под прага на беднотия.

Над 5500 души в потребност ще получават топла храна по време на епидемиологичната конюнктура

Целевата стратегия е на обща стойност 5,1 млн. лева, обезпечени от държавния бюджет. Тя е продължение на интервенция „ Осигуряване на топъл обяд “ по Оперативна стратегия за храни и/или материално подкрепяне от Фонда за европейско подкрепяне на най-уязвимите лица.

По време на изключителната епидемиологична конюнктура топла храна от публичните трапезарии получават и други 5500 самотно живеещи, хора, останали без дом, работа и приходи, както и ползващи обществено подкрепяне и сложени под карантина в 42 общини. Продължава и раздаването на пакети с храни, като от началото на рецесията досега такива са получили над 58 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР