До 24.00 ч. на 7 март се подават заявленията за

...
До 24.00 ч. на 7 март се подават заявленията за
Коментари Харесай

Изтича срокът за заявления за гласуване зад граница

До 24.00 ч. на 7 март се подават заявките за гласоподаване зад граница за вота на 2 април.

До момента доказаните заявки подадени през електронната система на уеб страницата на комисията са близо 33 000, най доста са те от Турция – над 21 000. От Англия броят им е съвсем 2000, от Федерална Република Германия 1900, Съединени американски щати – 1400, а от Испания съвсем 1000.

Също до 7 март българските общности зад граница могат да вършат оферти до ръководителите на дипломатическите и консулските ни служби за местонахождение на секции. До 10-ти март те ще изпратят стимулирано предложение до ЦИК за формиране на секции. Ден по късно, на 11-ти март Комисията би трябвало да дефинира местата в страните, в които ще се образуват секции отвън страната и броя на изборните секции във всяко място,, оповестява ЦИК.

С друго свое решение ЦИК дефинира Районните изборни комисии (РИК) да назначават съставите на секционните изборни комисии (СИК) за изборите за народни представители на 2 април 2023 година в период до 7 март 2023 година и съставите на ПСИК за гласоподаватели с трайни увреждания не по-късно от 22 март 2023 година и утвърждават листата на аварийните членове.

След влизане в действие на заповедта на кмета за установяване броя на секциите на територията на общината РИК със свое решение дефинира броя на членовете на всяка СИК съгласно броя на гласоподавателите в съответната секция и условията на член 92, алинея 6, изр. второ ИК, както и разпределението на местата в СИК и техните управления сред партиите и обединенията на територията на общината, а за градовете с районно разделяне за територията на всеки административен регион. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР