До 22 ноември 2019 г. стартъп и скейлъп организациите ще

...
До 22 ноември 2019 г. стартъп и скейлъп организациите ще
Коментари Харесай

Банка ОТП търси новите си стартъп партньори

До 22 ноември 2019 година стартъп и скейлъп организациите ще могат да подават заявки за присъединяване в третата интернационална стратегия акселератор на Група ОТП. Програмата стартира напролет на 2020 година и има за цел да развие партньорствата сред новаторски организации от разнообразни сфери с Група ОТП. Допуснатите до присъединяване стартъп компании ще имат опция да работят в пилотни планове и да станат дълготрайни сътрудници на банковата група и нейните дъщерни сдружения.

Банка ОТП, най-динамично разрастващата се банкова група в Европа с наличие към този момент в 12 страни и притежател на Банка ДСК, започва третото издание на своята интернационална ОТП СТАРТЪП ПРОГРАМА. Инициативата е ориентирана към стартъпи, които са създали артикули с пазарен капацитет, както и към скейлъп компании. Кандидатстването е отворено до 22 ноември тази година.

Предстоящото издание предлага още по-големи благоприятни условия за бизнес развиване на претендентите, по отношение на досегашните две стратегии. Инициативата се развива на организационно равнище и за първи път, с изключение на унгарската централа, 5 дъщерни сдружения на Група ОТП ще се включат в нея. Главната цел на програмата е последователно да трансформира допустимо най-вече стартъп компании в дълготрайни сътрудници на Група ОТП след 3-месечния пилотен интервал и по тази причина има спомагателен 6-месечен „ разгръщащ “ интервал, целящ да поддържа по-нататъшно съдействие с организациите.

ОТП СТАРТЪП ПРОГРАМА дава на фирмите опция да работят по планове, учредени на действителни бизнес потребности и насочени към реализиране на резултати, само че по този начин също по този начин слага акцент и върху развиването на бизнеса посредством поддръжка от необятна менторска мрежа и благоприятни условия за основаване на контакти. Това се отразява и в възходящата група от сътрудници на програмата - от водещи интернационалните корпорации до приети водачи в своите новаторски екосистеми.

Програмата на Група ОТП набира кандидатури в следните 5+1 области :

Работа с данни и аналитични инструменти;
Потребителско прекарване и обслужване;
Вътрешна ефективност;
Продуктови иновации;
Банкиране за междинни и дребни предприятия;
Иновативни решения, които не се причисляват към горните категории, само че са свързани с банковата сфера.

Подборът на участниците в програмата ще премине в три кръга. Първо, претендентите би трябвало да попълнят онлайн заявление. След това определените компании ще бъдат поканени на онлайн изявление със съответните бизнес звена на Група ОТП. Най-перспективните от тях ще имат опцията да се срещнат с висши мениджъри от финансовата група, като вземат участие в двудневно Selection Camp събитие в Будапеща през януари 2020 година Тримесечният интервал на реализация на програмата ще бъде в интервала март - май 2020 година, и ще се организира главно онлайн. Представители на фирмите ще бъдат поканени в Унгария или в офисите на участващите дъщерни банки, с цел да преглеждат процесите и да вземат участие в семинари и наставнически срещи.

Пилотните резултати ще бъдат показани от стартъп фирмите на „ Демо ден “ през май 2020 година, пред мениджмънта на банковата група, както и пред представители на водещи корпоративни сътрудници и вложители. Впоследствие, най-успешните компании ще могат да продължат своето съдействие с Група ОТП през 6-месечния интервал за разрастване на плановете им.

„ По време на предходните две издания на стартъп програмата, се запознахме с работата на близо 500 стартъп компании за допустимо съдействие и организирахме пилотни планове със 17 от тях. Преди да обявим нова стратегия, постоянно се стремим да използваме наученото от предходните и по тази причина тази година добавихме към 3-месечния пилотен интервал, 6-месечен подобен, с цел да дадем спомагателен подтик към дълготрайно съдействие. Радваме се, че можем да разтеглим програмата с включването на 5 дъщерни сдружения на Група ОТП, които са изявили предпочитание да вземат участие. Благодарение на тяхната поддръжка, тазгодишното издание на програмата ще бъде напълно интернационално, както във връзка с профила на стартъп фирмите, по този начин и във връзка с участващите бизнес звена от наша страна.” съобщи Андраш Фишер , шеф на направлението за нововъведения в банкирането на дребно в Банка ОТП.

В миналогодишното издание на самодейността, българската софтуерна компания „ Евротръст Технолъджис “ бе класирана измежду деветте участници с продуктов и пазарен капацитет, които имаха опцията да си сътрудничат с Банка ОТП. Компанията създава само по рода си ново потомство новаторско решение, което дава опция за отдалечена идентификация, отдалечено гратис издаване на квалифицирани удостоверения за електронен автограф и отдалечено сключване, непосредствено от мобилния телефон, без нужда от физическо наличие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР