До 21 септември компаниите могат да кандидатстват за технологична модернизация

...
До 21 септември компаниите могат да кандидатстват за технологична модернизация
Коментари Харесай

Малкият бизнес може да кандидатства за технологична модернизация до 21.09. -

До 21 септември фирмите могат да аплайват за софтуерна рационализация по Плана за възобновяване и резистентност. Процедурата е по Плана за възобновяване и устойчиност, кандидатстването - напълно онлайн през системата ИСУН, съобщи в Перник служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Там той се включи в мобилна приемна с регионалния шеф Людмил Веселинов.

Процедурата е ориентирана към микро, дребни и междинни компании.

Тя е най-вече за индустриалните компании – за медикаменти, компютри или оптични материали, храни, питиета, дрехи и други Допустими са компании с архитектурна, инженерна или научно-изследователска и развойна активност и други

В взаимозависимост от размера и потребностите си компаниите могат да получат сред 180 000 лева и 700 000 лева за ново съоръжение, техника, машини и програмен продукт.

Процедурата е ориентирана към четири от икономическите браншове в страната: С (Преработваща промишленост), Е (Доставяне на води; Канализационни услуги, ръководство на боклуци и възстановяване), J (Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения) и M (Професионални действия и научни изследвания), сподели Илияна Илиева, основен шеф на Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " към Министерството на нововъведенията и растежа.

През септември следва започването и на грантова скица в размер на 30,6 млн. лева за бизнеса за ИКТ решения и киберсигурност.

В сайта на  e оповестена подробна информация за онлайн кандидатстването по “Технологична рационализация ”.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР