До 21 май, петък ще бъдат отстранени всички несъответствия в

...
До 21 май, петък ще бъдат отстранени всички несъответствия в
Коментари Харесай

До 21 май МЗ ще поправи грешките в сертификатите за ваксинация

До 21 май, петък ще бъдат отстранени всички несъответствия в електронните удостоверения за сложена ваксина против COVID-19, за които министерството е сезирано. Това увери министерството на опазването на здравето във връзка зачестилите сигнали на жители за позволени неточности в документите.

Проблемите със сбъркани документи най-накрая получават отзив, откакто през вчерашния ден задгранични студенти у нас се оплакаха пред, че повече от месец РЗИ-София и " Информационно обслужване " ги разиграват и най-после те са били принудени да си вършат проби, с цел да се приберат вкъщи по празниците. 24-годишният Константинос Калаус е със сбъркана дата на раждане. Когато се оплаква в " Пирогов ", оттова му споделят, че системата е автоматизирана и не могат да създадат нищо, с цел да я трансформират. В РЗИ също споделили, че няма какво да създадат и че 5000 души имали същия проблем. " Информационно обслужване " пък декларирали, че не могат да поправят нещо, което не е минало през РЗИ. " На процедура нашите документи са невалидни и не можем да създадем нищо ”, възмути се през вчерашния ден Калаус.

Днес министерството какво би трябвало да се направи в такива случаи. Когато жители открият несъответствия в издадените документи (сгрешено име, дата на слагане на ваксина, ЕГН, адрес или др.), би трябвало да подадат сигнал до имунизационния пункт, в който е сложена имунизацията или до съответната районна здравна ревизия, на територията, на която се намира пунктът. Сигналът е в свободен текст, съдържащ трите имена на лицето, данни за контакт, за поставените ваксини и разказани в детайли установените несъответствия. При нужда към сигнала се ползват копия на документи.

Министерството дава опция и при несъответствия в имената, изписани в документ за имунизация, жителите да алармират непосредствено Министерство на здравеопазването, като изпратят имейл на. В имейла би трябвало да бъдат приложени копие на сбъркания документ и посочени правилно изписаните имена на лицето.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР