До 21 март 2024 г. се приемат оферти в обявените

...
До 21 март 2024 г. се приемат оферти в обявените
Коментари Харесай

АПИ с обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за укрепване на свлачището на пътя Подгоре - Макреш

До 21 март 2024 година се одобряват предложения в оповестените публични поръчки за изработването на технически план и строителство (инженеринг) и за строителен надзор за подсилване на свлачището на третокласния път III-1403 Подгоре – Шишманово – Макреш – гара Макреш при км 19+800.

Компрометираният сектор е в лявото платно на третокласния път в посока гара Макреш и е с дължина към 200 м. Свлачищният развой се засилва след изобилните дъждове през юни 2023 година Разрушен е съвсем целият насип, като се следи увеличение на дълбочината до пътното платно, в правата от км 19+702 до км 19+902. Пътният прием е пропаднал. За цялостното преодоляване на дестабилизационните процеси е належащо да бъдат осъществени геотехнически изследвания, които ще изяснят инженерно-геоложките условия в региона на деформациите и аргументите за тяхното пораждане. Въз основа на инженерно-геоложкото изследване ще се изготви и осъществя план за трайно подсилване и възобновяване на засегнатия сектор.

Индикативната стойност на публичната поръчка за планиране и строителство е 4 166 666,67 лева без Данък добавена стойност, а за строителния контрол е 250 000 лева без Данък добавена стойност. Изпълнението на укрепителните действия ще се финансира от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Срокът за осъществяване на проучвателно-проектантските работи е 90 календарни дни, разграничен в три междинни стадия, а на строителните действия е 120 календарни дни.

В момента секторът от пътя III-1403 в региона на свлачището е обезопасен, сигнализиран е с нужните пътни знаци и придвижването се прави с нараснало внимание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР