До 2050 г. родителите ще могат да си купуват конструирана“

...
До 2050 г. родителите ще могат да си купуват конструирана“
Коментари Харесай

Родители „ще конструират“ бебета си с гени на знаменитости?

До 2050 година родителите ще могат да си купуват „ конструирана “ ДНК , в която ще може да има гени на мечтани звезди , предвиждат специалисти.

Футурологът доктор Йън Пиърсън има вяра, че един ден родителите ще могат да избират от „ солидна библиотека за евентуално поколение “, оповестява Дейли Стар.

Бившият киберинженер твърди, че ще може да се вмъква определена ДНК в яйцеклетка за модифициране на качества и атрибути на индивида като атлетичност и добър външен тип. Но удивителното е, че той теоретизира, че ДНК на звезди може да бъде купена от родителите, с цел да „ прекроят “ типа на личното си поколение.

Това би означавало, че родителите могат да се опитат да придадат на сина си секси изражението на лицето на артиста Райън Гослинг или на щерка си омагьосващата хубост на поп певицата Бионсе.

Пиърсън съобщи пред Дейли Стар Онлайн: „ До 2050 година това би трябвало да е допустимо, като главната спънка е узаконяването . Малко евентуално е държавните управления да разрешат търговията с ДНК на звезди или даже персонализирането на ДНК за вашите деца, само че като се има поради по какъв начин се трансформират полезностите на обществото, кой знае “.-->

„ Може би това би било възможно в някои страни, а в други не “, добавя експертът и показва: „ Пример за това по какъв начин може в никакъв случай да не се случи, е въпросът с клонирането на хора. Това е софтуерно допустимо, само че е неразрешено по целия свят поради основателни аргументи “.

В блог пост, озаглавен „ Бъдещето на репродуктивния избор “ на уеб страницата му „ Futurizon “, той добави: „ Почти сигурно ще можем да извличаме определената ДНК и да я вмъкваме в яйцеклетка, от която е била отстранена ДНК. Това би изглеждало благонадежден механизъм за приемане на „ съвършеното ” бебе “.

Блогърът даже отива още по-далеч в предвижданията си: „ Може даже да е допустимо да се купи ДНК от звезди посредством разгласи в мрежата “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР