До 2040 г. скарата, каквато я познаваме, може и да

...
До 2040 г. скарата, каквато я познаваме, може и да
Коментари Харесай

Бъдещето на пържолата: Месо, но не от животни!

 До 2040 година скарата, каквато я познаваме, може и да не е същата. Според специалисти в сектора, пържолите в бъдещето няма да идват от животни, а от растителни заместители или култивирани други възможности, отглеждани на специфични места, написа dnes.bg.

Според нов отчет, 60% от месото няма да е същинско, поради възходящото терзание за резултата, който развъждането на животни има върху околната среда, както и поради увеличението на потребността от вегански други възможности. Култивираното месо ще бъде създавано " посредством експоненциален напредък на кафези в биореактори " и няма да включва кръвопролитие.

Разликата ще е съвсем неосезаема - клетка ще бъде извличана от живо животно, а по-късно ще бъде обработена в биореактор. Близо 1 милиард $ са вложили американски компании в сходни технологии. Някои от продуктите към този момент се оферират и в заведения за хранене. Докладът отбелязва, че макар развитите технологии за произвеждане на месоподобни артикули, същинското месо въпреки всичко ще се предлага в магазина.

" Огромната промишленост, която включва кръвопролитие на животни, е виждана от мнозина като излишно зло. С предмиствата, които имат веган заместителите и култивираното месо, е единствено въпрос на време, преди те да заемат голяма част от пазара ", пишат специалистите в отчета. Той се базира на " неоспоримия преход към вегетариански, веган и флекситариански диети.

Култивираното месо ще е най-популярно в дълготраен проект, като то ще съставлява 35% от пазара през 2040 година Веган заместителите ще са основни за преходния пазар.  Докладът заключва: " Култивираното месо и заместителите ще разрушат промишленост за милиарди долари, както и всичките и компании за доставки. Това опустошение е подкрепено от всеобщото прекосяване към протеини, които не са от месо, като следствие от нови лайф стайл трендове, които целят по-здравословен живот. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР