До 2040 г. Русия ще се превърне в най-големия износител

...
До 2040 г. Русия ще се превърне в най-големия износител
Коментари Харесай

Прогнозата на British Petroleum: До 2040 г. Русия ще стане най-големият в света износител на енергоресурси

До 2040 година Русия ще се трансформира в най-големия експортьор на енергоресурси в света. От прогнозите за развиването на международната стопанска система, готови от компанията BP, следва, че съветският експорт ще обезпечи повече от 5% от общото търсене.

Според изчисленията на специалистите, добивът на петрол и газ в Русия по това време ще се усили с 20%, само че в международен мащаб делът на Русия ще намалее с 1%.

Русия ще създава 14% от нефта и газа. По добивът на природен газ ще отстъпва единствено на Съединените щати, а по производството на нефт - на Съединени американски щати и Саудитска Арабия.

Следва да се означи, че търсенето на първоначални енергоресурси в света ще се усили вследствие на развиването на транспортния бранш в Азия. В тази обстановка обаче, потреблението на въглища няма да се промени, защото се чака спад в търсенето им в Китай и страните-членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, само че ще се увеличи в Индия и други разрастващи се азиатски страни.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР