До 2030 г. трябва напълно да спре употребата на палмово

...
До 2030 г. трябва напълно да спре употребата на палмово
Коментари Харесай

Употребата на палмово масло в ЕС трябва да спре до 2030 г.

До 2030 година би трябвало изцяло да спре използването на палмово масло в Европейски Съюз - едно от главните пера на вноса от Югоизточна Азия. Това взеха решение страните членки на Европейски Съюз, приемайки дефинитивно закона на Европейски Съюз, заяви " Дневник ". Параметрите са наложителни за осъществяване.

Това е дефинитивно контрактуваният вид на закона на Европейски Съюз, в който се отстраняват и някои спънки пред дребните производители на възобновима сила. Страните от Европейския съюз се договориха да усилят в идващите 12 години каузи на възобновимите енергийни източници до 32% - с 5 процентни пункта повече от първичното предложение, само че под равнищата, за които упорстваха някои държавни управления и Европейският парламент. По данни на Националния статистически институт към 2016 година делът на ВЕИ бранша в българската енергетика е бил малко под 19%.

Приетите ограничения имат за цел да оказват помощ на Европейския съюз да реализира към 2030 година задачата си да понижи изхвърляните от човешка активност парникови газове с най-малко 40% под равнището от 1990 година Това е задължението, стихотворец от 28-те страни членки към Парижкото съглашение за климата, опитващо да понижи световното стопляне до не повече от 2 градуса в края на века.

" Това е мъчно извоювана победа в напъните ни да отключим капацитета на прехода на Европа към чиста сила ", написа в " Туитър " еврокомисарят по климатичните въпроси Мигел Ариас Канете.

Първоначалното предолжение на Европейската комисия бе за 27% дял като компромис, подсилен и от страните членки. На срещата на енергийните министри в понеделник част от тях са упорствали за по-амбициозен индикатор, само че той е бил отритнат от немския им сътрудник Петер Алтмайер като непостижимо.

Много държавни управления приказват за климатични политики и прекосяване към рандеман от възобновими източници, само че не бързат да се разделят със замърсяващите детайли от енергетиката си, защото тя продължава в забележителна степен да е подвластна от въглищни и газови централи.

Въпреки това има включен компромис - през 2023 година задачите на Европейски Съюз ще бъдат прегледани още веднъж с опция да бъдат повишени. До 2020 година задачата на Европейски Съюз е за 20% дял на ВЕИ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР