До 2030 г. руските власти искат да отучат руснаците да

...
До 2030 г. руските власти искат да отучат руснаците да
Коментари Харесай

Москва с амбиции да откаже руснаците да почиват в чужбина до 2030 година

До 2030 година съветските управляващи желаят да отучат руснаците да почиват в чужбина. Както съобщи заместител министър-председателят Дмитрий Чернишенко на среща с Путин, националният туристически план, чието развиване е достигнало до финалната фаза, планува трикратно нарастване на пътуванията в страната „ на хоризонта от идващите 10 години “.

Досега обаче държавното управление не е съумяло да притегли туристи в съветските райони даже в изискванията на затворени граници поради коронакризата и благодарение на кешбек. Вместо плануваните 3 милиона, единствено 60 хиляди души са взели участие в програмата и множеството, съгласно туроператорите, са закупили пътувания до южната част на Русия.

В началото на лятото, когато стана ясно, че множеството непознати страни няма да се отворят за руснаци по време на летния сезон, върху програмата се разпореждаха огромни очаквания. Ростуризъм, с поддръжката на шефа на кабинета, даже хвърли невижданите 15 милиарда рубли от Министерството на финансите в поддръжка на промишлеността посредством продажба на турове от кешбек. Беше оповестено, че тези, които купуват турне на стойност от 25 до 50 хиляди рубли, страната ще върне 5 хиляди рубли, от 50 до 75 хиляди рубли. - 10 хиляди рубли, по-скъпи от 75 хиляди рубли. - 15 хиляди рубли. Официалните представители чакаха 3 милиона руснаци да вземат участие в програмата.

На среща с президента Путин Дмитрий Чернишенко съобщи, че летният сезон „ несъмнено е бил сполучлив “. Краснодарският край и Крим съумяха да се върнат към миналогодишните индикатори за два месеца. Туристите обаче избраха освен обичайните дестинации. Според него хората са привлечени от природата: известността на екологичния туризъм нараства. Що се отнася до програмата за кешбек за обиколки, тя имаше " положително начало ", счита Чернишенко.

През седмицата руснаците закупиха турове за съвсем 1,5 милиарда рубли, а туроператорите са подготвили повече от милион предложения. „ Виждаме, че за всяка рубла от федералните бюджетни средства, които похарчихме за стимулиране на вътрешния туризъм, бяха привлечени спомагателни 7 рубли - това е добър мултипликатор, парите отидоха в районите “, рапортува вицепремиерът. Програмата (за разлика от субсидирането на ипотечните ставки) не беше доста търсена: нейни участници станаха единствено 60 хиляди души, множеството от които закупиха пътувания до южната част на Русия, където към момента има вяра да хване положително време отвън сезона. А от милиардите, отпуснати от бюджета, са изразходвани единствено символичните 300 милиона рубли.

До ноември държавното управление дава обещание да показа на президента народен план, който, както акцентира Чернишенко, „ ще промени световно обстановката с туризма “. Планира се руснаците да се откажат от пътуванията в чужбина в интерес на отдих в страната си: до 2030 година се чака трикратно нарастване на броя на пътуванията в районите. В същото време броят на работните места в сектора ще се удвои до 6 милиона души, а приносът му към Брутният вътрешен продукт ще се утрои. Държавата ще поддържа бизнеса посредством вложения в инфраструктура и субсидиране на лихвените проценти по заемите за създаване на хотели. „ Всеки желае да стане главният туристически район на страната “, сподели вицепремиерът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР