До 2030 г. потреблението на електроенергия в Австрия трябва да

...
До 2030 г. потреблението на електроенергия в Австрия трябва да
Коментари Харесай

Австрия приема план като основа за енергийния преход в страната

До 2030 година потреблението на електрическа енергия в Австрия би трябвало да бъде напълно покрито от възобновими източници. Десет години по-късно цялата територия на Австрия би трябвало да бъде неутрална във връзка с климата. Интегрираният австрийски проект за мрежова инфраструктура (ИАПМИ) ще послужи като значима основа по пътя към това. Окончателният му вид беше показан от министърката за запазване на околната среда Леоноре Гевеслер пред австрийските средства за информация и зае централно място в новинарските излъчвания.

Австрийската енергийна мрежа (AЕМ) възнамерява да влага девет милиарда евро в разширението и модернизирането на националната мрежа за високо напрежение през идващите 10 години. Операторът на вътрешната мрежа за високо напрежение ще построи нови подстанции в източната част на страната и доста ще разшири преносните линии на запад. По този метод електрическата сила от вятъра и слънцето ще откри своя път от източната част на страната до помпено-акумулиращите електроцентрали на запад - само че също и до бъдещи огромни консуматори какъвто е концернът Фьосталпине.

Планът, чийто финален вид беше показан пред медиите, би трябвало да подсигурява, че тези огромни планове ще бъдат осъществени допустимо най-безпроблемно. Той дефинира къде и с какъв потенциал в бъдеще ще бъдат конфигурирани нови фотоволтаични системи и вятърни турбини и мощностите, с които за тази цел мрежата за високо напрежение би трябвало да бъде разширена. Освен на производството на електрическа сила, той е отдаден и на разширението на производството на възобновими газове и техния превоз, т.е. на биогаз и зелен водород, написа Българска телеграфна агенция.

Планът преглежда цялата енергийна система, що се отнася до главните преносни трасета. ИАПМИ не се концентрира единствено върху един енергиен източник, а предлага " интегриран взор ", съобщи Леоноре Гевеслер, като акцентира, че това се прави за първи път в Австрия, като с този проект Австрия поема и пионерска роля в Европейски Съюз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР