До 2030 г. концернът Volkswagen ще инвестира 20 млрд. евро

До 2030 г. концернът Volkswagen ще инвестира 20 млрд. евро ...

Volkswagen инвестира 20 млрд. евро в електромобили.

До 2030 г. концернът Volkswagen ще инвестира 20 млрд. евро в разработката на автомобили с електрически и хибридни силови агрегати. Това обявиха от прес-службата на германския автомобилен производител по време на автосалона във Франкфурт.
Идеята е до 2025 г. всички марки, които са под контрола на Volkswagen, да предложат поне 80 нови електрифицирани модели. Това е с 50 повече отколкото бяха първоначалните планове на концерна. През 2030 г. броят на електромобилите, разработени от концерна, трябва да достигне 300 модела.
Първият електромобил на марката Volkswagen, който ще се предлага като част от гамата I.D. ще стане "зелен" кросоувър (на снимката). Той бе представен като концептуален модел I.D.Crozz в рамките на изложението във Франкфурт, като е оборудван с два електрически агрегата. Първият е разположен на предната ос и развива 102 к.с., а вторият - на задната, като мощността му е 204 к.с. По този начин системата разполага с 306 к.с., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч да 6 секунди. Максималната скорост е 180 км/ч.
Двигателите се захранват от комплект литиево-йонни батерии, поставени на дъното на автомобила. Техният капацитет е 83 кВт/ч. Това осигурява пробег в рамките на 500 км с едно заареждане. Благодарение на системата за бързо пълнене само за 30 минути акумулаторът може да бъде зарреден до 80%.
Гамата от бъдещите електромобили I.D. ще включва още един кросоувър, а също така хечбек и миниван. Работи се и върху спортно купе на ток, за което ще бъде възродено името Scirocco.
 
 


Източник: actualno.com