До 2027 година може да бъдат доставени и вторите 8

...
До 2027 година може да бъдат доставени и вторите 8
Коментари Харесай

Заков: 8 изтребителя Ф-16 от втората поръча могат да дойдат до 2027 година

До 2027 година може да бъдат доставени и вторите 8 изтребителя Ф-16. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков пред комисията по защита, съобщи БНР.

През септември Народното събрание може да взема решение за тези машини. В момента Министерството на защитата доста деликатно обмисля какво да изиска от американската страна:

" Продължаваме диалозите с американската страна, т.е. линия по линия гледаме сега. Не сме стигнали още до стадия, в който те да ни изпратят тази ценова оферта. Очаквам това да се случи някъде през юни. Ние сме си сложили като задача сега да забележим доста деликатно какви условия имаме към самолета. Знаете, при първия контракт заради финансови аргументи имаше някои неналичия на качества. Сега ние се опитваме да ги компенсираме с втората част, без това да докара обаче до фрапантно нарастване на цената ".

От 6 до 13 милиарда лв. е цената на техниката, която ще би трябвало да закупи България. Министър Заков посочи, че все още даже два % от Брутния вътрешен артикул не биха били задоволителни за покриване на потребностите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР