До 2025 г. въздушни таксита ще се появят в много

...
До 2025 г. въздушни таксита ще се появят в много
Коментари Харесай

Обещание - до 2025 година ще има въздушни таксита

До 2025 година въздушни таксита ще се появят в доста градове по света. Това сподели Оливър Уокър-Джоунс, формален представител на компанията Lilium, която създава различни въздухоплавателни машини, съобщи БГНЕС.
" Планираме да стартираме активността си в няколко града по света до 2025 година, макар че в някои обитаеми места услугата ще бъде пусната по-рано. Има огромен интерес към нашия план от страна на градските управляващи, само че към момента не сме решили къде тъкмо ще стартираме да предоставяме услугите си ", сподели той пред РИА Новости.
Говорителят на компанията добави, че цената на " полетите ще бъде конкурентна спрямо пътуването благодарение на други транспортни средства през днешния ден на сходни дистанции. "
По-рано мюнхенската компания Lilium организира сполучливи проби на първообраз на въздушно такси, като устройството е оборудвано с 36 електрически реактивни мотора, които разрешават отвесно политане и кацане. Петместният автомобил, за разлика от дребните самолети, няма волан, опашка и витла. Прототипът може да форсира до 300 километра в час, а оптималният обсег е 300 километра.
" Нашите въздушни таксита са изцяло електрически и не създават излъчвания на въглероден диоксид. При пускане създаденият звук е като от мотор на камион, само че той не се чува по време на полета ", сподели Уокър-Джоунс.
Според него такситата към този момент минават през разнообразни сертификации, управлението ще бъде проведено по подобен метод, че " да не основава спънки за постоянния въздушен трафик ". Въздушното такси, за разлика от хеликоптера, е по-икономично и по-евтино от позиция на производството. Предполага се, че в началото то ще бъде ръководено от водачи, само че по-късно ще бъдат създадени и безпилотни версии.
Производството на устройства в началото ще бъде в Германия и в този момент се водят договаряния къде тъкмо ще бъде локализирано то.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР