До 2025 г. в България ще бъдат изградени 10 станции

...
До 2025 г. в България ще бъдат изградени 10 станции
Коментари Харесай

До 2025 г. у нас ще се появят 10 зарядни станции за водородни автомобили

До 2025 година в България ще бъдат построени 10 станции за зареждане на водородни коли. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов при представянето на водородни автомобилни технологии в София, оповестиха от пресцентъра на ведомството.
По думите му сега няма нито една зарядна станция в страната, а водородните технологии навлизат все по-усилено в всекидневието.
"Правителството е одобрило национална стратегия за развиване на пазара на различни горива. Вече се изследват местата, където да бъдат построени зарядните станции, като най-вероятно първата ще бъде в Бургас ", съобщи Попов.
Той сподели още, че към този момент се работи по модифицирането на първия български транспортен съд за транспорт на пасажери, който ще се задвижва с водороден мотор.
„ Те ще зареждат без да заплащат за горивото, което ще влиза в резервоара на техния автомобил”, сподели зам.-министърът на превоза Ангел Попов.
Водородният автомобил се зарежда за 5 минути. С едно зареждане се изминават към 500 километра.
Основният минус е, че е безценен – цената на единия от колите, показани през днешния ден в София, е 76 хиляди евро.
„ Аз знам, че цената в бъдеще ще бъде доста по-малко, тъй като когато тези коли почнат да се създават всеобщо и цените им ще намалеят”, съобщи Барт Биебуйк – шеф на дружество "Горивни кафези и водород”.
А отпадният артикул при тези коли е вода, която е годна и за пиянство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР