До 2025 г. очакваме официално да бъде открит още един

...
До 2025 г. очакваме официално да бъде открит още един
Коментари Харесай

До 2025 г. ще има нов ГКПП между България и Сърбия

До 2025 година чакаме публично да бъде открит още един граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) сред България и Сърбия. Това заяви сръбският дипломат у нас Желко Йович по време на среща за показване на опциите за туризъм в Източна Сърбия.
Прочетете още
В района, който включва поречието на Дунав е развъртян речния туризъм, има благоприятни условия за фестивален, планински, а също и винен туризъм - изключително към Княжевац, Кладово и Неготин, сподели Зоран Милованович - мениджър-проекти в Регионаланата организация за развиване в Зайчар, Сърбия.

През предходната година към 300 хиляди туристи са посетили този район, като от тях 15% са чужденци, а от тях една трета са българи. Според Милованович обаче българските туристи са доста повече от посочените и евентуално заемат първо място, тъй като има доста еднодневни визити, а това не намира отражение в статистиката. Много българи посещават Източна Сърбия по време на празници и за уикенд пътувания.

Сръбската районна организация промотира у нас благоприятни условия за настаняване, винени исторически, СПА и балнеотурове.

Според дипломат Желко Йович туризмът е значим за хората и от двете страни на границата, тъй като посредством пътуванията хората се опознават по-добре, което способства за взаимното съгласие.

" Откриването на нов Граничен контролно-пропусквателен пункт значи нова опция за развиването на туристическия и икономическия капацитет за тези гранични райони на Сърбия и България. Това ще улесни пътуването на хората от двете страни на границата и ще се отрази благотворно на съседските връзки ", разяснява дипломат Желко Йович.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР