До 2024 г. ще бъде създадена крилата ракета "Брамос" за

...
До 2024 г. ще бъде създадена крилата ракета "Брамос" за
Коментари Харесай

Русия и Индия създават "убиец" на самолетите на НАТО

До 2024 година ще бъде основана крилата ракета "Брамос " за заличаване на въздушни цели от вида на самолетите за радиооткриване и ориентиране AWACS, заяви съдиректорът на руско-индийското взаимно дружество "BRAMOS " Александър Максичев.

"Проектът на крилата ракета "Брахмос " въздух-въздух за заличаване на въздушни цели като самолета AWACS е утвърден, завършването на работата по първото изстрелване е планувано за 2024 г ", сподели той.

Според Максичев главната разлика на тази ракета е, че тя ще бъде употребена за проваляне на огромни и значими въздушни цели. Сега ракетите Brahmos са проектирани да унищожават сухопътни и морски цели.

„ По този метод разширяваме обсега на задачите за ракетите „ Брахмос “, след няколко години тя ще бъде в положение да унищожава и въздушни цели. Тоест платформата ще остане същата, единствено с известна рационализация, само че ще има разнообразни „ мозъци “, т.е. друга самонасочваща се глава за заличаване на радар, т.е. контрастна (въздушна) цел “, сподели съдиректорът на Brahmos.

Заслужава да се означи, че през ноември предходната година Северноатлантическият алианс разгласи, че ще размени самолетните компании AWACS с изкуствен интелект.

Тогава генералният секретар на НАТО Столтенберг изясни, че се възнамерява замяна на флота на AWACS след 15 години.

Създаденото през 1998 година руско-индийско взаимно дружество „ Брамос “ (НПО „ Машиностроение “ и Организацията за отбранителни проучвания и развиване на Индия) е профилирано в основаването на свръхзвукови ракети с друга база: корабна, подводна, крайбрежна и въздушна.

AWACS (Aviation Radio Detection and Guidance Complex) е електронна разследваща и контролна система, която е конфигурирана на самолети и хеликоптери и е предопределена за разкриване на противников цели (във въздуха, земята, водата) на дълги дистанции, ориентиране на оръжия или прихващане към тях и също съгласуване на дейностите на съюзническите сили и обвързваните с тях задания.

В литературата на съветски език се употребява терминът ДРЛОиУ (система за далечно радиолокационно разкриване и управление).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР