До 2024 г. автомагистрала „Хемус“ ще бъде готова – 5

...
До 2024 г. автомагистрала „Хемус“ ще бъде готова – 5
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Ако „Хемус“ се строи лесно, комунистите щяха да я направят

До 2024 година автомагистрала „Хемус“ ще бъде подготвена – 5 години ще минат бързо, увери министър председателят Бойко Борисов, който инспектира строителните обекти във Варна. Той уточни, че „Хемус“ се финансира напълно от държавното управление.

„По времето на един различен кабинет я извадиха от оперативните стратегии и в този момент автомагистралата се строи единствено с бюджетни пари на данъкоплатците“, сподели той. Другата седмица следва да бъде направена първа копка на новия сектор от Белокопитово до Търговище. Участъкът сред Ябланица и Боаза се строи интензивно, само че там напряко се кърти планината.

„Не се строи елементарно, в случай че беше елементарно, комунистите да са я направили“, сподели той. Според него само елементарно е да даваш публични пари в обществената сфера, хората да са удовлетворени, само че няма напредък. Той уточни, че е имало концепция да се свърже Варна с автомагистрала „Тракия“ посредством сектор от 110 км за 390 млн. лв., колкото коства един лот на „Хемус“, само че това не е било добре за Северна България.

Затова „Хемус“е стратегически значима и все едно като пълноводна река за Севера.

Изключително комплицирано оборудване е новият бул. „Левски“ във Варна, сподели Борисов, който отиде да го ревизира дружно с финансовия министър Владислав Горанов. За строителството му кабинетът отпусна 80.5 млн. лв., като задачата е с него да се отпуши трафикът в града. Десетки метри са пилоните, подменя се канализацията, тролеи се местят, сръткава работа е, както споделяме ние, шопите, уточни Борисов, който дал период на локалната власт да завърши до 3-4 месеца с плана.

Във връзка с медийни нападки, че е издадено позволение от Министерство на регионалното развитие да се строи рибарското пристанище „Карантината“ на плажа Борисов отсече, че там е един змиярник и храсталак в този момент, както е видял, а след време риболовците ще се снабдят с съвременен порт с хладилни камери за улова им.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР