До 2022 година в столичния район Изгрев“ ще има .

...
До 2022 година в столичния район Изгрев“ ще има .
Коментари Харесай

През 2022 година в район Изгрев ще има църква

До 2022 година в столичния регион „ Изгрев “ ще има. Така и последният столичен регион ще има място, където жителите му могат да се помолят. По този мотив през днешния ден се състоя церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящия се храм „ Свети Пимен Зографски “. На ритуала в парк „ Тинтява “ участваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, кметът на „ Изгрев “ Делян Георгиев, предшествениците му на поста, депутати и поданици, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ За мен е чест да участвам и с наслада да поддържа днешното паметно събитие. Съзижданието на нов храм е празник за всички вярващи и ярък нравствен знак към цялото ни общество. Символичното полагане на основите през днешния ден в първата столична черква, носеща името на Св. Пимен Зографски укрепва вярата ни, която дава мощен израз и опора на нашето съзнание и дамочувствие като народ. Издигането на нов храм постоянно е обвързвано с очаквания и ни сплотява като общественост “, съобщи президентът Румен Радев и насочи благодарности към църквата, районната администрация и Столичната община. Той благодари и на всички даригтели, които безвъзмездо са дали труд и средства за издигането на този храм.
 Софиянец открадна кръст от черква в родопско село Софиянец открадна кръст от черква в родопско село
Софиянец открадна кръст от черква в родопското село Давидково, излиза наяве от известие на полицията в Смолян. Вчера 77-годишният отго...
„ Нека през днешния ден си спомним и за нашата родова памет и нейното значение, тъй като преди четири епохи Св. Пимен Зографски възвръща голям брой духовни огнища в неговия роден софийски край, строи и ремонтира стотици църкви и манастири, доста от тях персонално изографисва. Подготвя възпитаници, основава лична собствена школа, оставя след себе си почитатели и посвещава своята сподели на една голяма цел – духовното българско Възраждане. Този негов духовен героизъм остава вписан вечно в българската национална памет и история. Нека той ни дава образец и през днешния ден, че откровената религия и родолюбие са най-светлия брод за България “, сподели още той и разяснява, че градежът на храма е образец за последователност в работата на администрацията в региона.
Кметът на регион „ Изгрев “ Делян Георгиев сподели, че през днешния ден е празник за региона, тъй като самодейността за построяването на храм е отпреди 30 година и напомни, че построяването му е стартира в края на месец септември.
„ Годината, в която се празнува 400 години от Успението на Св. Пемон Зографсдки тук ще се гради храм в негова чест и в възхвала на Бога. На това място се срещнаха ворлята, приемствеността, трудолюбието и вярата, с цел да пристигна денят, в който и в последният софийски регион останал без черква да се чуят църковните камбани “, сподели той.
Кметът на София Йорданка Фандъкова, която също участва на церемонията, сподели, че в това мъчно време имаме потребност от опора, а по-голяма опора от Бога няма.
 Предлагат градинката при КАТ-София да носи името на Стефан Данаилов Предлагат градинката при КАТ-София да носи името на Стефан Данаилов
Кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Район " Изгрев " лекар Делян Георгиев изпрати документално предложение до Столичния общински съвет градинката до КАТ да бъде име...
„ Храм за към 40 000 души, толкоз са жителите на регион „ Изгрев “. Предпоследният регион беше „ Младост “ със 100 000 души. Десетилетия нямаше къде да се молят. Слава на Бога, успяхме да изградим храм в „ Младост “. Общо 5 храма в разнообразни региони на София успяхме да изградим през последните години. В момента се приключва църквата в „ Дружба “, чакам през пролетта да може да бъде отворена. Проектира се още една черква в „ Люлин “, разгласи Фандъкова.
Тя напомни, че са били отделени 50 000 за градежа на храма Св. Пимен Зографски и средства ще бъдат заделени и в новия бюджет на общината за следващата година.
В края на церемонията президентът Румен Радев се срещна с протестиращи, които се оповестиха срещу градежа на жилищна постройка до детска градина в региона. От своя страна Радев даде обещание да повдигне въпроса и удостовери, че най-голямата полезност за обществото ни са децата и ние би трябвало мислим за тях и бъдещето им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР