До 2021 България ще има електронно здравеопазване. Това разкри на

...
До 2021 България ще има електронно здравеопазване. Това разкри на
Коментари Харесай

България ще има електронно здравеопазване до края на годината, Бойко нарече Ананиев комунист

До 2021 България ще има електронно опазване на здравето. Това разкри на ексклузивен брифинг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Това стана допустимо, откакто експерти от Асоциацията за нововъведения бизнес услуги и технологии подаряват 15 000 часа безплатна помощ на България. Целта е дигитализиране и технологизиране на процесите у нас, в частност в областта на опазването на здравето. 

Приоритети ще бъдат ключови системи - електронната рецепта, електронното направление, електронното досие, основни регистри, профилирана електронна система за следене и разбор на медикаментите и осведомителна система за диагностициране на лица и лицата под карантина. 

" Освен че е нашите сътрудници от Асоциацията ще дадат 15000 часа висококвалифициран труд от тяхните експерти, желая да подчертая, че и " Информационно обслужване " АД ще дават 15000 часа високоспециализиран труд от тяхните експерти. Поставили сме си и цел всичко това да стане до края на месец ноември ", уточни Ананиев. 

Премиерът Бойко Борисов се пошегува с министъра на опазването на здравето, че рецесията му дава опция да вкара по този начин чаканото електронно опазване на здравето без пари - " Ще искаш да продължи рецесията! Веднага стана болшевик, ще ти работят без пари ", пошегува се той. 

" Инициатива, която ние стартираме, е да подарим на страната безплатни 15 000 часа от експерти, като тези часове да бъдат употребявани за основаване и възстановяване на системи в опазването на здравето. Искаме страната ще излезе със системи, които да бъдат едни от най-хубавите в Европейския съюз. В една такава обстановката би трябвало да си оказваме помощ и да използваме свободния запас в услуга на обществото. Надявам се, че това е единствено старт и ще се включат и други такива асоциации и компании ", посочи Илия Кръстев, ръководител на борда на Асоциацията за нововъведения бизнес услуги и технологии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР