До 2020 г. над 80 процента от съществуващата образователна инфраструктура

...
До 2020 г. над 80 процента от съществуващата образователна инфраструктура
Коментари Харесай

До 2020 г. ще бъде обновена над 80% от образователната инфраструктура в страната

До 2020 година над 80 % от съществуващата просветителна инфраструктура в страната, включваща детски ясли и градини, учебни заведения, гимназии и университети, ще бъде напълно актуализирана. За тази цел се влагат над 624 млн. лева по Оперативната стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 година Това е споделила в Казанлък заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на ръководещия орган на европейската стратегия Деница Николова, представена от пресцентъра на районното министерство.

Заедно със заместник-кмета на община Казанлък Цветолина Симеонова те е разкрила обновената детска градина "Слънце ". Детското заведение е издигнато преди 30 години и от този момент не е ремонтирано. Градината е изцяло реновирана и обзаведена с нови мебели, в това число и с нова кухня, по плана "Обновяване на просветителна инфраструктура в община Казанлък " на стойност над 9,5 млн. лева, обезпечени от Оперативна програма "Региони в напредък ".

По него се ремонтират общо осем просветителни институции в Казанлък - три детски градини и пет учебни заведения. Освен постройката, са ремонтирани дворното пространство, в което са направени нови спортни площадки и атракциони, в това число стадион с атлетическа писта. Подменена е и системата за отопление, основани са нови зелени и цветни зони.

Заместник-министър Николова е подчертала, че образованието е главен приоритет на държавното управление и в тази връзка се прави доста. "Целта ни е децата да получават по-добро обучение и грижи, а преподавателите да работят в по-качествена среда. Вече виждаме резултата от напъните на държавното управление, на локалната власт и на изпълнителите, и уповавам се, той да се цени от всеки, тъй като по този начин се трансформира и стандартът на живот в обитаемоте места ", е отбелязала тя.

В Казанлък Деница Николова е инспектирала и реконструираното междублоково пространство в кв. "Изток ", част от дейностите по плана "Обновяване на градската среда в град Казанлък ", финансиран по Оперативна програма "Региони в напредък ", по който в града се влагат над 5,6 млн. лева

Той включва реорганизация и рехабилитация на четири улици и прилежащите им тротоари, и възобновяване на две междублокови пространства. Заместник-министърът е проверила също облагородените градски пространства, новите кътове за отдих и игра, детски площадки, фитнес уреди и площадки за спортни действия.

В града Деница Николова е взела участие и в информативен ден за популяризирането на вложенията в туризма и градската среда, предоставяни посредством финансови принадлежности по Оперативна програма "Региони в напредък ". Тя е обяснила, че за Южна България предоставеният финансов запас е в размер на 220,5 млн. лева, от които 135,5 млн. лева са от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020, а 85 млн. лева е съфинансирането от обединяването ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР