До 200 лв. може да ви струва карането по капли.

...
До 200 лв. може да ви струва карането по капли.
Коментари Харесай

200 лв. глоба за кола по капли

До 200 лева може да ви коства карането по капли. От през вчерашния ден Пътна полиция глобява водачите, които са без зимни гуми. Глобата е 50 лв., само че според от износването им глобите могат да набъбнат и до 200 лв.. Задължително е потреблението на гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. На контрола на служителите на реда са и редовността на чистачките и светлините. При неизправна почистваща система санкцията е 10 лв., припомнят от КАТ.

В първия стадий от акция „ Зима “ -1-10 ноември на територията на Хасковска област са тествани 712 коли и са открити над 1172 нарушавания, за които са формирани 175 акта, 499 фиша и 498 електронни фиша за превишена скорост.

До 20 ноември е вторият стадий на акцията под надпис „ Пешеходци и водачи за приемливост на пътя “, чиято цел е засилен надзор за съблюдаване на разпоредбите за безвредно секване от страна на пешеходците и за предоставяне на преимущество от страна на водачите на пешеходните пътеки. При нарушавания, санкциите за погрешно секване на пешеходци варират от 20 до 100 лв., а за прескачане на ограждения и неспазване на светлинните сигнали на светофара – 50 лв..

В последния стадий на акцията – 21-30 ноември, пътните служители на реда ще наблюдават за техническата редовност на колите и осветителните им системи. Той е под мотото „ Безопасно шофиране през зимата “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР