До 20% от заразените с коронавирус могат да развият пневмония,

...
До 20% от заразените с коронавирус могат да развият пневмония,
Коментари Харесай

Коронавирусът поваля с пневмония 20% от заразените

До 20% от инфектираните с ковид могат да развият пневмония, а когато това се случи може да се стигне до пневмония, риск от дихателна непълнота и надлежно гибел, само че единствено в обособени случаи. За наслада множеството инфектирани прекарват болестта като лек респираторен проблем. Това заяви пред Българска национална телевизия проф. доктор Татяна Червенякова, изпълнителен шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания „ Проф. Иван Киров “.

Коронавирусите позаиграха в последното десетилетие под формата на две болести - ТОРС и близкоизточният респираторен синдром. От това семейство 4 коронавируси могат да се срещнат в човешката популация. Дотолкова новият ковид не е изненада, сподели проф. Червенякова.

„ Това, което е изненада, е че с доста бързи темпове пораства броят на заболелите. Съответният леталитет се движи към 10%, най-малко по данните, които имаме досега и ограниченията, които са взети от всички равнища освен в Китай, а и в света във връзка с ограничение на епидемията. Това е може би мощният миг, тъй като хората се учат и опитът ни оказва помощ “, изясни Червенякова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР