До 20% от учебните часове по различни дисциплини да могат

...
До 20% от учебните часове по различни дисциплини да могат
Коментари Харесай

Обсъждат дистанционно обучение за до 20% от учебните часове

До 20% от образователните часове по разнообразни дисциплини да могат да се организират отдалечено по време на изключителни условия, оферират от Министерството на образованието и науката.

Предложението е разисквано по време на съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в системата на образованието.

Предложението на просветното министерство се отнася единствено до учебните заведения, в които отдалеченото образование е минало сполучливо, и до тези от тях, които имат опция и предпочитание да приложат като иновация една пета от образованието да е онлайн, изясни шефът на 119-о учебно заведение в София Диян Стаматов: "Най към този момент в класовете след 5-и, нагоре към 12-и. В начален стадий (на образование – б.р.) това не би могло да се приложи. И без друго учениците, които сега са възпитаници, след 10-ина години ще живеят напълно с цифрови платформи ".

Образователният министър с значима информация за края на образователната година

Тепърва следва планът на просветното министерство за изменение на закона за учебното и предучилищното обучение да бъде подложен на необятна полемика.

"Най-вероятно много, в публичното пространство, в просветителните среди, и на всички места ", допусна Стаматов.

Отговаряйки на въпрос за реалистичните периоди за въвеждане на тези промени, той сподели: "При едно бързо развиване на нещата би могло и тази образователна година, която следва да бъде реалност. При по-песимистичният вид – от втория период на идната образователна година ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР