До 20 май е в сила разрешителното за отстрела на

...
До 20 май е в сила разрешителното за отстрела на
Коментари Харесай

Ловци издирват агресивна мечка стръвница в Родопите

До 20 май е в действие разрешителното за отстрела на нападателна мечка, нападаща стада и селскостопански обекти в региона на горното поречие на Арда, осведомят от Държавното горско стопанство в с. Смилян. Разрешителното е издадено след следващото нахлуване на стръвницата в региона на родопското село Турян.

Около 10 телета са умъртвени от мечката при набезите ѝ върху селскостопански обекти в региона на Могилица, Киселчово, Буката, Черешово и селата от горното поречие на Арда. Едно от нападенията е в рамките на село Могилица, изяснява кметът Милко Кисьов.

Според него проблемите с нападателни мечки в региона са от години. Ловците, на които е издадено разрешителното, към този момент безрезултатно търсят нападателната мечка.

Две мечки основават проблеми на стопаните и в смолянското село Полковник Серафимово, съобщи Българска телеграфна агенция. Пет са нападенията от мечките в покрайнините на селото, умъртвени са овце и крави. Хищните животни към този момент са уловени неведнъж от камерите на фотокапаните, заложени от локалните ловци. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР