До 20 март още поне 10% български граждани трябва да

...
До 20 март още поне 10% български граждани трябва да
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Датата 20 март не е декрет

До 20 март още най-малко 10% български жители би трябвало да бъдат имунизирани и най-важното – да се продължи намаляването на заетостта на интензивните кревати, която към днешна дата не е изключително обнадеждаваща.

Това съобщи пред бТВ тази заран проф. Радка Аргирова, консултант на премиера Кирил Петков по здравни въпроси, откакто в понеделник министър-председателят разгласи, че всички COVID-ограничения ще паднат от 20 март, а зеленият документ ще остане само настоящ в европейския правилник за пътешестване.

Съветничката на премиера пресметна, че към днешна дата 29,7% от българите са имунизирани, с бустерна доза са към 9,7% от жителите.

Ако би трябвало, свалянето на зеления документ ще се забави малко. В края на краищата 20 март не е указ и дата дадена като проект. Това е наклонност, която чакаме да се реализира, посочи проф. Аргирова желанията на държавното управление.

По думите ѝ процентът на хората, които си слагат бустерна доза ваксина непрестанно се усилва.

Междувременно в 11.00 часа през днешния ден, партия „ Възраждане ” ще организира нов митинг против действието на зеления документ в центъра на София.

От на следващия ден влиза в действие заповедта на здравния министър Асена Сербезова, посредством която се разхлабват ограничаващите ограничения. Собствениците на публични обекти ще могат да пропущат клиенти без да изискват зелен документ по преценка, само че за личния състав условието остава в действие. Също по този начин, новата заповед позволява образование на до 12 деца в просветителни центрове и школи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР