До 20 февруари се набират участници в програмата Заедно в

...
До 20 февруари се набират участници в програмата Заедно в
Коментари Харесай

Заедно в час набира кандидати до 20 февруари

До 20 февруари се набират участници в програмата " Заедно в час ", откакто за 4 месеца са постъпили над 1300 кандидатури. Това е близо 2 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, което демонстрира растеж на интереса към програмата и към учителската специалност. “Заедно в час ” приготвя завършващи студенти и хора с опит в разнообразни професионални сфери да станат учители за минимум 2 година, след което да продължат да способстват за по-добро обучение в България.

От искащите не се желаят педагогическа дееспособност и предходен опит като учители - получават ги в границите на образованието. Необходима е приключена най-малко бакалавърска степен до септември 2019 година

Одобрените ще постъпят като учители от септември 2019 година в 11 района - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Преди това ще минат интензивна подготовка по създадената от “Заедно в час ” стратегия. Тя стана една от 13 обучителни стратегии на организацията, утвърдени от МОН и включени в регистъра с образования за повишение на квалификацията на педагози, които носят заеми на сполучливо миналите.

Включва интензивна теоретична и практическа подготовка, поддръжка от експерт, стажове, работа по планове, достъп до общественост от сътрудници и съидейници. През двете години в учебно заведение участниците получават и финансов тласък към заплатата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР