До 20 август всички бежанци, които нямат документи и разрешения

...
До 20 август всички бежанци, които нямат документи и разрешения
Коментари Харесай

Истанбул започна масово да връща сирийски бежанци

До 20 август всички бежанци, които нямат документи и позволения за престой в Истанбул, ще бъдат принудени да се завърнат в Сирия. Първата група от 400 души към този момент бе депортирана. Планът за депортациите ще обхване цяла Турция.

Решението за прочистването на мегаполиса от незаконно пребиваващите е на валийството /областната управа/. В изказването, публикувано до турските медии, се показва, че разрешителни за престояване в Истанбул имат 522 381 непознати жители, под краткотрайна протекция са 547 479 сирийски посетители. Общият брой на записаните чужденци е 1 069 860 души.

" Борбата против противозаконната миграция ще продължи, като противозаконните имигранти, влезнали незаконно в страната, ще бъдат депортирани. Сирийските жители, които не са обхванати от краткотрайната протекция /нерегистрирани и/или неидентифицирани заради липса на документи), ще бъдат предадени в регионите, избрани с инструкциите на министерство на вътрешните работи “, се показва в решението на валийството.

Истанбул към този момент е затворил протокола за краткотрайна протекция. Дори и да има хора в обсега на тази отбрана, до 20 август 2019 година те ще бъдат върнати в провинциите, където са били в началото регистрирани. сирийските жители, които не са се записали в Истанбул (други Ако се откри, че не са се върнали до края на посочения интервал, ще бъдат екстрадирани в провинциите, където са регистрирани в сходство с инструкциите на Министерство на вътрешните работи.



Проверките ще се правят непрестанно, ще се управляват чужденци, които имат право на легален престой в провинция Истанбул. Ще се изискват персонални документи и такива за краткотрайна протекция, от валийството предизвестяват всички бежанци да ги носят със себе си и да не ги губят. Контролите за пътни разрешителни ще се организират непрестанно по автогари, жп гари, летища и всички транспортни транспортни средства. Сирийците под краткотрайна протекция без годни документи ще бъдат изпратени назад в провинциите, където са регистрирани, се показва още в изказването.

Работата по установяването и депортирането на незаконните сирийски бежанци и мигранти се ускори незабавно след локалните избори, най-много в огромните градове, където броят им съществено се усили. Голяма част от тях работят незаконно, а приемането на позволение за работа в Турция е обвързвано с доста тежка процедура. Работодатели, наели нелегално чужденци без разрешителни за право на работа, ще бъдат глобявани, а служащите – връщани назад в Сирия, даже и да имат документ за престояване.

Десетки хиляди сирийци ще бъдат депортирани, изключително тези, които са направили закононарушения. Вече групи са върнати в така наречен зона за сигурност в Африн, само че и в Идлиб, където военните дейности не престават.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР