До 20 август притежателите на стари отоплителни печки в София

...
До 20 август притежателите на стари отоплителни печки в София
Коментари Харесай

Софиянци ще кандидатстват до 20 август за подмяна на старите отоплителни печки

До 20 август притежателите на остарели отоплителни печки в София могат да аплайват за подмяната им с по-екологични уреди в районните администрации. 55 000 семейства в София се отопляват на твърдо гориво. Това е един от главните замърсители на въздуха в зимните месеци.

Подмяната е изцяло безвъзмездна, а средствата са обезпечени от Оперативна стратегия "Околна среда ". „ В рамките на 54 месеца би трябвало да бъдат сменени отоплителните уреди на 15 000 домакинства”, заяви пред БНР началникът на Дирекция "Климат, сила и въздух " в Столичната община Теодора Полимерова.

"По време на кандидатстването жителите се съгласяват с изискванията, като едно от тях е ремонт на остарелия отоплителен апарат и предаването му на Столична община за преработване. За сметка на това се получава ново отоплително устройство с двегодишна гаранция и гаранционно обслужване, както и годишен механически обзор след първия отоплителен сезон ", изясни тя.

Проектът е на стойност над 44 милиона лв.. Необходимите документи и изискванията за кандидатстване по програмата са оповестени на интернет страницата на Столичната община.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР