До 20:00 ч. днес се спира движението на камионите над

...
До 20:00 ч. днес се спира движението на камионите над
Коментари Харесай

Спират движението на камиони над 12 т по автомагистралите


До 20:00 ч. през днешния ден се стопира придвижването на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоваренитеe пътища, оповестяват от организацията "Пътна инфраструктура " (АПИ).

За облекчение на трафика ще има две ленти за София и една - за Кулата и Варна, и в секторите с ремонт на автомагистралите "Струма " и "Хемус ".

Целта е повишение на сигурността и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на почивните дни. Във връзка с упования натоварен трафик, АПИ моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване.
Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура, както и карта с краткотрайната организация на придвижването от Интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно, при 24-часов режим, работи ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР