До 2 месеца ще стане ясно ще бъде ли потвърдена

...
До 2 месеца ще стане ясно ще бъде ли потвърдена
Коментари Харесай

До 2 месеца ще бъде обявена присъдата на акушерката Емилия Ковачева

До 2 месеца ще стане ясно ще бъде ли доказана 18-годишната ефикасна присъда на подсъдимата за опит за съзнателно ликвидиране на новородено акушерка Емилия Ковачева.
От прокуратурата желаеха от Софийския апелативен съд да удостовери наказването, което Градският съд ѝ дефинира през 2017 година. След дълъг развой, делото завърши с тежката присъда, която Ковачева апелира в този момент пред Апелативния съд. Нейната адвокатка изиска преквалификация на обвиняването, от " опит за ликвидиране ", тъй че то да бъде нанасяне на междинна телесна щета. Родителите на към този момент 4-годишното момиченце настояха за оптимално тежка присъда, а Ковачева и нейната отбрана желаеха най-лекото, планувано от закона, наказване, оповестява БНР.

" Казах каквото споделих. Не ми се приказва. Може ли 40 удара да издържи това бебе - от лявата страна да го ударя, а от дясната да му е счупена главата ", съобщи Ковачева.

" Незаконни камери, противозаконни дейности. Оставете я. Пет години тормоз ", добави татко ѝ.

Родителите на бебето, които още веднъж бяха в правосъдната зала, обявиха, че чакат най-тежкото наказване, тъй като съгласно тях е неприемливо едно лице, което е ангажирано да се грижи за децата в болничното заведение, в действителност да слага детето в обстановка да се борят за живота му.

" Никол навърши четири години, а акушерката Емилия Ковачева е към момента в къщи. Нормално е да съм гневен, че направи това с Никол. Няма по какъв начин да ѝ простя по тази причина, което тя направи с Никол. Надяваме се Никол да се оправи във времето. Това е ", сподели пред публицисти бащата на дребното момиче.

Случаят е от април 2015 година, когато, по време на нощното си дежурство, дежурната акушерка Ковачева нанася поредност от удари на детето и то изпада в тежко положение. Никол е откарана в болница " Токуда ", където лекарите съумяват да спасят живота ѝ. По време на правосъдния развой стана ясно, че три години след случая детето е отключило епилепсия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР