До 19 февруари в ДФ "Земеделие" се приемат заявления за

...
До 19 февруари в ДФ "Земеделие" се приемат заявления за
Коментари Харесай

До 19 февруари се приемат документи по мярката за инвестиции във винарски изби

До 19 февруари в Държавна фирма "Земеделие " се одобряват заявки за даване на финансова помощ по мярката "Инвестиции в предприятия " от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш /2019-2023 г./, оповестиха от фонда.

От финансовата институция молят претендентите да не оставят запазването на час за последния миг, защото по този метод рискуват да останат без плануван час. Това може да докара до по-продължително изчакване за банкет на документи и крие опасности от скупчвания на хора. С цел отбягване на тези условия бенефициентите да съблюдават прецизно авансово записаните часове, както и да носят персонални защитни средства, приканват от Държавна фирма "Земеделие ".

От фонда напомнят, че от финансова поддръжка по мярката могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския указател, поддържан от Изпълнителната организация по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в бранша "винено грозде ".

Запазват се и допустимите за финансиране действия: пазаруването на нови машини и уреди, свързани с процеса на произвеждане и предпазване на вино, както и строително-монтажни работи по създаване, надстрояване, продължение и/или реорганизация на здания, предопределени за произвеждане и предпазване на вино, надзор на качеството на създадените виновност и други

Допустимият % на европейско финансиране по подадените планове ще се дефинира според от типа на предприятията. И през актуалната година микро-, дребни и междинни предприятия ще могат да получат до 70 на 100 финансиране от Европейски Съюз, огромните предприятия с годишен оборот под 200 милиона евро и по-малко от 750 чиновници - 35 на 100, а огромните предприятия с оборот над 200 милиона евро и над 750 чиновници - 25 на 100. Оставащата част от разноските ще бъде за сметка на претендентите за даване на финансова помощ.

Документи по мярката се подават персонално или посредством упълномощено лице на адрес: ул. "Гусла " нр. 3, отдел "Вино, промоционални стратегии и лицензии ", след авансово записан час на един от следните телефони: 02/8187 513, 02/8187 517 и 02/8187 534.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР