До 18:00 часа от Пожарна безопасност и защита на населението

...
До 18:00 часа от Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

Реагираха на 118 произшествия в дъждовете, няма застрашени хора и населени места

До 18:00 часа от " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ПБЗН) са реагирали на 118 сигнала за катастрофи, от които 11 пожара и 106 избавителни действия .

Към момента от службата вземат участие в локализирането и ликвидирането на 14 катастрофи. Няма данни за застрашени хора и обитаеми мест а, твърдят от ПБЗН.

Постъпилите сигнали са най-вече за територията на Столична община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, изби, дворове и елементи от пътна и улична инфраструктура, както и за премахване на рискови предмети и паднали дървета .

В Пловдивска област до 18 часа екипите на ПБЗН са направили отводнителни действия по 49 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, публични здания и паднали дървета.

 41 военни оказват помощ за създаване на насипи в Смолян
41 военни оказват помощ за създаване на насипи в Смолян

В Смолян е оповестено бедствено състояние, а свлачища затрудняват придвижването в региона

В Смолянска област са получени 30 сигнала за наводнения и местни рискове от наводнения. Отработени са 26 сигнала - отводняване на наводнени къщи, дворове, улици, публични здания и създаване на насипи. Повечето от сигналите са били съсредоточени към речното корито на река Черна, която заради изобилния дъжд е преляла . Изградени са насипи в кв. Устово - Промишлена зона, ул. " Георги Раковски, ул. " Тракия ", ул. " Родопи ", ул. " Димитър Македонски ", ул. " Хан Аспарух ".

Бедствено състояние е оповестено на територията на Смолян и Чепеларе.

В област Пазарджик са постъпили 30 сигнала за наводнени приземни етажи, изби на частни и публични здания и елементи от уличната инфраструктура. Екипите на ПБЗН са отработили 26 сигнала за катастрофи - измежду отводнени публични здания са МБАЛ " Пазарджик " и Болница " Ескулап ".

 Свлачища затрудняват придвижването в област Смолян
Свлачища затрудняват придвижването в област Смолян

Обявено е бедствено състояние

В Монтанска област е имало 5 сигнала за наводнени приземни етажи, изби на частни и публични здания и елементи от уличната инфраструктура и всичките са отработени.

В Бургаска област все още са получени над 35 сигнала за наводняване улици, паркинги. Екипи на пожарната работа работят по отводняването им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР