До 17 септември задържаният за убийството на 7-годишната Дамла в

...
До 17 септември задържаният за убийството на 7-годишната Дамла в
Коментари Харесай

Ново развитие по случая с жестокото убийство на 7-годишната Дамла

До 17 септември арестуваният за убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград ще влезе в съда. Двумесечен е срокът по закон след внасяне на обвинителния акт, в който Окръжният съд в Кърджали ще би трябвало да насрочи разпоредително съвещание по случая. В него ще бъдат прегледани предпоставките за насрочване на дело, прецизираха от прокуратурата в Кърджали, представени от 24rodopi.com.  

Обвинителният акт против арестувания за убийството 25-годишен Мехмед Х. е импортиран в съда на 17 юли.   Обвинението е за това, че мъжът е влезнал в непознато жилище нощем - закононарушение по член 170, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателния кодекс и за съзнателно ликвидиране, квалифицирано като закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4, т. 5, т. 6 и т. 8 във вр. с член 115 от Наказателния кодекс.  

Обвиненията се основават на събраните при следствието доказателства – разпити на очевидци, пояснения на обвинения, осъществени съдебно-медицински експертизи и експертизи на приобщените материални доказателства, показват от държавното обвиняване.  

От събраните при извършеното досъдебно произвеждане доказателства е открито, че на 17.12.2017 година, в Момчилград обвиненият М. Х. е влезнал нощем в жилището, употребено от С.М.  и Г.М. и умъртвил посредством задушаване 7-годишната си братовчедка Дамла М., с цел да прикрие противоправното влизане в непознатото жилище. Смъртта е настъпила по изключително непосилен метод за потърпевшата.  

От осъществената съдебно-медицинска експертиза на натрупа на потърпевшата изрично се открива, че причина за настъпването на гибелта на детето е задушаване /механична асфикция/ от затискане и задръстване на дихателните отвори - уста и нос.   В хода на досъдебното произвеждане във връзка с обвинения е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража ", която не е променяна.

152 дни след извънредно жестокото ликвидиране на детенцето, следствието по случая завърши.   Убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград раздруса района в края на м.г. На 17 декември безжизненото тяло на детето бе намерено в фамилното жилище от майката, която се връща след нощна промяна в локално дружество. Дамла е умряла от задушаване, а главата й е облепена с тиксо. След няколко дни, през които родителят бе арестуван по първични подозрения, че точно тя е направила действието, като главен обвинен бе задържан първият братовчед на детето. По-късно Мехмед Х. прави признания пред проверяващите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР