До 16 месеца - или от началото на 2021 г.,

...
До 16 месеца - или от началото на 2021 г.,
Коментари Харесай

През 2021 г. учебниците ще са в облачна платформа

До 16 месеца - или от началото на 2021 година, би трябвало да е подготвена облачна платформа за отворени просветителни запаси, която да може да се тества в системата на междинното обучение. Тя ще бъде налична за всички възпитаници. Преподаватели би трябвало да разработят над 10 000 единици цифрово образователно наличие.

Всеки урок, пособие, филм, тест или игра ще се валидира от учители или академични преподаватели. Публикуван в облака за гратис прилагане урок ще се заплаща по 160 лева на учителите или колективите, с цел да бъдат подтиквани да употребяват цифрови технологии. Съдържанието ще е налично както за учениците в страната, по този начин и за българските учебни заведения в чужбина.

Това разгласи зам.-министърът на образованието Деница Сачева при формалното показване на плана " Образование за утрешния ден " на Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък, съобщи " 24 часа ".

Проектът е най-мащабният в междинното обучение, цената му е 105 млн. лева, а продължителността - 3 години. Очаква се да обхване 220 000 деца и възпитаници и близо 27 000 педагогичен експерти в общо 1940 учебни заведения и 60 детски градини в цялата страна.

23 млн. лева ще бъдат отделени за пазаруване на съоръжение и техника - образователни комплекти за образование по естествените науки и математика, преносими компютри, мултимедийни дъски, екрани, проектори. Значителна част от плана е ориентирана към образованието на учителите по какъв начин да основават цифрово образователно наличие, за програмиране, киберсигурност, отбрана на интелектуалната благосъстоятелност.

Още през втория период на тази образователна година ще тръгнат занимания по ползи по основни цифрови умения и по компютърно моделиране/кодиране от първи до дванадесети клас, като се чака да се обзет 60 000 учениците.

МОН към този момент започва и плана " Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение ", който би трябвало да увеличи обсега и посещаемостта в детска градина на деца на 3 и 4 година За първи път от началото на образователната година се прави в допълнение образование по български език за деца от малцинствени групи, обхванало към 11 хиляди деца. Проектът е за 82,5 млн. лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР