До 15 септември ще бъде готово първото в София обособено

...
До 15 септември ще бъде готово първото в София обособено
Коментари Харесай

София ще има общо трасе за трамваи и автобуси до 15 септември

До 15 септември ще бъде готово първото в София обособено трасе за трамваи и рейсове. Това ще улесни напредването на градския превоз в региона и ще направи по-бързо напредването с него. „ Предвиждаме до 15 септември обособеното трасе и пероните да бъдат приключени “, сподели зам.-кметът на София Евгени Крусев. Планира се идващите сходни трасета да бъдат при бул. “Възкресение “, бул. “Мадрид “, бул. “Княгиня Мария-Луиза “.

В момента се построява четвъртия от общо шест перона за пасажерите, които ще употребяват градския превоз в обособеното трасе по бул. “Константин Величков “. По булеварда в сектора от бул. “Възкресение “ до бул. “Сливница “ ще бъде особено обособено трасе с разграничителна бетонова линия и перони за всяка спирка. Спирките са „ Св. Св.Петър и Павел “, „ Тодор Александров “ и при ул. “Цар Симеон “ ще бъдат за трамваите и рейсовете, които минават по бул. “Константин Величков “. При построяването на перона се прави уширение, тъй че да се запазят пътните ленти за придвижване по две във всяка посока. С делинеатори (разделителни елементи) от бетон, с които ще бъде обособено трасето над пътната настилка, ще се попречва навлизането на коли върху трамвайните релси.

По бул. “Константин Величков “ минават автобусни линии – 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – 11, 22, 3. Превозните средства ще се движат по общо трасе и ще стопират на общи спирки.

Продължава работата по другите ни обекти. От неделя, 12 август, ще стартира подготовката за ремонта на бул. “България “, като от понеделник ще стартира действително работата по платното в посока Бояна сред бул. “Гешов “ и бул. “Гоце Делчев “. Платното ще е затворено напълно, а придвижването ще се прави в двете посоки в другото пътно платно. „ Призоваваме хората да употребяват различни направления като бул. “Цар Борис Трети “, бул. “Черни връх “, сподели Крусев.

„ Възстановяваме придвижването на трамваите по линия №7. Планира се до началото на септември бул. „ България “ да бъде отворен напълно за придвижване “, заяви още зам.-кметът.

От през днешния ден, 9 август, стартира ремонтът на бул. “Пенчо Славейков “, като се работи по тротоара откъм болничното заведение.

На 11 и 12 август ще бъде затворено за придвижване кръстовището на бул. “Васил Левски “ при Ректората за 48 часа. За това време строителите ще имат ангажимент да положат нова пътна настилка и от понеделник придвижването да бъде възобновено. След това строителите не престават работа в посока паметника на Васил Левски. Ще бъдат ремонтирани пътните платна и тротоара откъм постройката на Националната художествена академия.

От понеделник, 13 август, стартира реорганизация на бул. “Арсеналски “, където се планува придвижването да бъде единствено стеснено с една лента в посока. Очаква се ремонтът да завърши до 15 септември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР