До 15 октомври продължава кандидатстването за еднократната помощ от 300

...
До 15 октомври продължава кандидатстването за еднократната помощ от 300
Коментари Харесай

До 15 октомври родителите кандидатстват за еднократната помощ от 300 лева

До 15 октомври продължава кандидатстването за еднократната помощ от 300 лв. за възпитаници, записани в първи и осми клас в държавните и общинските учебни заведения, напомнят от Агенцията за обществено подкрепяне.

Кандидатства се по сегашния адрес на един от родителите. Формулярите са качени на страницата на АСП и могат да се подават и по електронен път.

Родителите би трябвало да дават записка от учебното заведение, че детето е записано в първи или осми клас.

Помощта се получава без значение от приходите на фамилиите. Целта й е да поддържа родителите в подготовката на децата за образователната година. Сумата от 300 лева се изплаща на два пъти по 150 лева Първата половина се получава след влизането в действие на заповедта за отпущането й. Втората част се изплаща при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение, в случай че това е невероятно заради здравословното му положение.

Родителите би трябвало да върнат отпуснатите средства, когато учениците не продължат образованието си през втория период или в случай че в границите на един месец са отсъствали повече от 5 образователни часа без уважителни аргументи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР