До 15 октомври продължава кандидатстването за еднократната помощ от 300

...
До 15 октомври продължава кандидатстването за еднократната помощ от 300
Коментари Харесай

До 15 октомври родителите кандидатстват за еднократната помощ от 300 лева

До 15 октомври продължава кандидатстването за еднократната помощ от 300 лв. за възпитаници, записани в първи и осми клас в държавните и общинските учебни заведения, напомнят от Агенцията за обществено подкрепяне.

Кандидатства се по сегашния адрес на един от родителите. Формулярите са качени на страницата на АСП и могат да се подават и по електронен път
 Отпусната е еднократна помощ за възпитаници на съвсем 60 000 фамилии
Отпусната е еднократна помощ за възпитаници на съвсем 60 000 фамилии

Кандидатстването за този тип подкрепяне продължава до 15 октомври

От средата на лятото и до 15 октомври продължава отпущането на тази помощ и към този момент не се обвързва с приходите на родителите. До момента помощта е отпусната на близо 60 хиляди фамилии.

Целта е фамилиите на децата в първи и в осми клас да бъдат подкрепени при подготовката на учениците при започване на образователната година.

Пред БНР заместник-министърът на обществената политика Надя Клисурска регистрира, че има нараснал интерес по отношение на данните от 2021 година. Родителите би трябвало да дават записка от учебното заведение, че детето е записано в първи или осми клас, разяснява тя.

Важно е да се знае, че помощта се получава на две елементи - през първия и през втория период .

Парите би трябвало да се върнат при струпване на 5 и повече неизвинени отсъствия в границите на месец или в случай че ученикът прекъсне образованието си .

През 2021 година е имало 636 заповеди за възобновяване на получената сума при първокласниците. Значително по-голям е броят при осмокласниците - над 1500, добави Надя Клисурска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР