До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са

...
До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са
Коментари Харесай

Фирмите подават в НАП данни за платени доходи на физически лица

До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2018 година приходи на физически лица, посочени в член 73, алинея 1 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ), са длъжни да показват в Национална агенция за приходите информация по пример за тези приходи. За това припомнят от Националната организация по приходите. В офиса на Национална агенция за приходите в Русе към този момент са получени 1 291 информации, а през миналата 2018 година са били признати общо 6 328 от тях.

В справката по член 73, алинея 1 от ЗДДФЛ се афишират изплатените през годината приходи на физически лица от:

– друга стопанска активност (извънтрудови правни отношения, практикуване на свободна специалност, за авторски и лицензионни хонорари и други посочени в член 29 от ЗДДФЛ);

– наем или друго възмездно даване за прилагане на права или имущество;

– приходи, посочени в член 35 от ЗДДФЛ, в това число облагаемите парични и предметни награди от игри, от надпревари и състезания, които не са предоставени от шеф или възложител;

– приходи, подлежащи на облагане с финален налог по реда на глава шеста от ЗДДФЛ, в това число приходи от дивиденти и ликвидационни дялове;

– приходи от прекачване на права и имущество и други приходи, посочени в член 73, алинея 1 от ЗДДФЛ.

Доходите, които следва да се включат в справката, изчерпателно са разказани в номенклатурата за тип на прихода към одобрения от министъра на финансите пример на справката.

Информацията от справките, които предприятията подават, разрешава на приходната администрация да извърши параленост на заявените данни от платците и получателите на приходи.

Санкциите за непредставяне на данни за изплатени суми на физически лица, както и за изтъкване на погрешни или непълни данни в справката, са в размер до 250 лв.. Глобата се постанова за всяко физическо лице, за което не е подадена информация или подадената информация не е правилна.

Повече информация за попълването и подаването на справката по член 73, алинея 1 от ЗДДФЛ може да се получи на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР