До 14 юни, считано от утре, България е в извънредна

...
До 14 юни, считано от утре, България е в извънредна
Коментари Харесай

До 14 юни България влиза в извънредна епидемична обстановка

До 14 юни, считано от на следващия ден, България е в изключителна епидемиологична конюнктура. Решението на Министерски съвет е в сходство с промените в Закона за здравето, признати през вчерашния ден от Народното събрание и обнародвани след автограф и декрет от президента през днешния ден. Решението за въвеждането на изключителна епидемиологична конюнктура бе взето на изключително съвещание на Министерски съвет.

Здравният министър Кирил Ананиев акцентира, че няма внезапна смяна в обстановката с развиването на епидемията на ковид. Мерките би трябвало да продължат да се ползват, по думите на министъра.

Пандемията на Covid-19 съставлява тежка епидемиологична конюнктура, съобщи Ананиев. Причинителят на болестта има неуточнен генезис, показа той. Заболяването се развива в целия свят. Това заболяване се предава от човек на човек, аргументира се здравният министър. То протича тежко за възрастните и хронично болните. Огнищата у нас са в цялата страна. Липсва и характерно лекуване, разясни още здравният министър. Няма и характерна имунопрофилактика.

Ананиев ще издаде няколко заповеди до края на деня, защото те би трябвало да влязат в действие от на следващия ден, 13 май 2020 година В тези заповеди няма нищо ново, както сподели министърът. Новото е, че се позволяват трансплантациите и парковете стават налични за всички. Двете ограничения са съветвани със съответния профилиран съвет и оперативния щаб. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР