До 14 ноември ще бъдат приемани заявленията за допълнителната еднократна

...
До 14 ноември ще бъдат приемани заявленията за допълнителната еднократна
Коментари Харесай

Молбата за 400-те лв. с бележка за доходи

До 14 ноември ще бъдат одобрявани заявките за спомагателната еднократна помощ от 400 лева за топло.

При внасянето на молбата наложително се изисква персонална карта и записка за приходите на лицето, написа на уеб страницата на общественото министерство.

Право на тази помощ имат лица и фамилии, които не са кандидатствали за целева помощ за отопление от 01.07. до 31.10.2022 година

Също и такива, които са получили отвод, тъй като средномесечният им приход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лева

Могат да подадат молба и тези, които са получили отвод, защото са били регистрирани по-малко от шест месеца в бюрата по труда, само че наложително към момента би трябвало да са на борсата.

Те не е належащо да подават ново заявление, помощта ще им бъде предоставена служебно.

Заявления-декларации ще се одобряват по няколко метода, в това число и в дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес.

Те ще се подават персонално от лицето. За тази цел би трябвало да се показа персонална карта за информация.

Другият вид е посредством лицензиран пощенски оператор, само че заявката би трябвало да е в оригинал.

Заявлението също по този начин може да се подаде и до служебната е-поща на съответната обществена работа по сегашен адрес.

Тези, които употребяват интернет, могат да изтеглят пример на заявление-декларация от уеб страницата на Агенцията за обществено подкрепяне.

Информация за електронните адреси на дирекциите „ Социално подкрепяне “ може да бъде открита в рубриката „ Контакти “, напомнят от общественото министерство.

Към заявлението-декларация се ползват документи, които удостоверяват приход. Те могат да бъдат от трудови правни отношения и/или приравнени на тях правни отношения.

Също по този начин за осъществяване на услуги с персонален труд, действия в региона на селското, горското и водното стопанство, стипендии и други приходи.

При нужда дирекциите „ Социално подкрепяне “ могат да изискват и други документи, напомнят от ведомството.

Финансовата поддръжка за отопление е в размер на 400 лева и ще бъде изплатена еднократно през месец декември 2022 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР